logo Med'art

Dr Rosalie Buysschaert, Dr Nadjenka Vercruysse en Dr Annelies Pattyn
Pladijsstraat 329, 8540 Deerlijk
056/19 09 19

Maak een afspraak

Mededeling

Spijtig genoeg nemen we geen nieuwe patiënten meer aan in de praktijk.

Natuurlijk zijn nieuwe kinderen of partners van reeds aangenomen patiënten steeds welkom.

Iedere arts dient zijn praktijk zo te organiseren dat de zorgcontinuïteit en de praktijkpermanentie verzekerd zijn en dat de vooraf getrieerde dringende aanvragen beantwoord kunnen worden. De werkdruk is momenteel groter dan de draagkracht van de artsen. Om uitval door overbelasting te voorkomen werd beslist om geen nieuwe patiënten meer te aanvaarden om zo wel aan de bestaande artsen een continuïteit van goede zorg te kunnen bieden en om lange wachttijden voor de patiënten te voorkomen.

Beschikbaarheid

Van maandagmorgen 8 u tot vrijdagavond 19 u kan u de praktijk bereiken via het nummer 056/19 09 19.

Wanneer u niet meteen iemand kunt bereiken, probeer dan zeker later terug te bellen. Hoogstwaarschijnlijk is de dokter op dat moment bezig met een ingreep, waardoor het even niet mogelijk is de telefoon te beantwoorden.

Gelieve zoveel mogelijk te bellen tijdens de VOORMIDDAG. Dit om de consultatie's vlotter te laten verlopen.

Na 19u kan je terecht bij de wachtpost via 1733.

Afspraak maken

Afspraken maak je best in de voormiddag, zo kan de dag beter gepland worden. Dit kan eenvoudig online of via 056/19 09 19.

Indien het online aanmaken van een afspraak niet lukt, kan je nogmaals proberen met deze handleiding.

Attesten

Voor het invullen van formulieren is informatie en tijd nodig. Daarom kom je hiervoor best op raadpleging.

Je arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Maak het de arts daarom niet moeilijk: vraag alleen wat redelijk, écht en verantwoord is. Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.

Via email of telefonisch kunnen voorschriften gevraagd worden, al wordt sterk aangeraden dit tijdens de consultatie te doen. Dit vergt tijd en kan niet onmiddelijk gebeuren. We streven er naar om dit binnen de 48 uur in orde te brengen.

Huisartsenwachtpost

U kunt voor dringende medische hulp terecht bij de huisarts van wacht, op het nummer 1733.

Adres wachtpost: Vijfseweg 150, 8790 Waregem

Volgende gemeenten behoren tot deze wachtkring tijdens het weekend:
Deerlijk, Waregem, Beveren-Leie, Desselgem, Wielsbeke, Ooigem, Sint-Baafs-Vijve, Sint-Eloois-Vijve, Zwevegem, Anzegem, Vichte, Kaster, Tiegem, Ingooigem, Otegem, Avelgem, Moen, Heestert, Spiere, Helkijn, Sint-Denijs, Waarmaarde, Outrijve, Bossuyt en Kerkhove

Volgende gemeenten behoren tot deze wachtkring tijdens de week:
Deerlijk, Waregem, Beveren-Leie, Desselgem, Wielsbeke, Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Sint-Eloois-Vijve

Tijdstippen wanneer u de huisarts van wacht raadpleegt:

Globaal medisch dossier

Het Globaal Medisch Dossier is de verzamelstaat van alle medische gegevens die uw huisarts over u bewaart zoals:

Op basis van dit dossier heeft uw huisarts een volledig beeld over uw gezondheidstoestand en kan hij/zij beter oordelen welke onderzoeken of behandelingen zinvol en veilig zijn voor u.
Uw huisarts staat in voor het bijhouden en coördineren van uw Globaal Medisch Dossier. Het verzamelen en beheren van al uw medische gegevens door één huisarts, draagt bij tot een verhoogde zorgkwaliteit van uw gezondheid. Uw huisarts is het best geplaatst om een verwijzing "op maat" te organiseren. Het GMD zorgt voor een vlotte en duidelijke communicatie tussen de verschillende zorgverleners (specialisten - kinesitherapeuten - verplegenden etc.).
Een GMD aanmaken gebeurt tijdens een raadpleging of huisbezoek en is voor u volledig gratis. Breng hiervoor uw identiteitskaart mee.
Het GMD geeft u recht op een vermindering van het remgeld.

Verlof

De praktijk is gesloten op 27 mei en van 1 augustus tot en met 15 augustus.

Vervanging door:

GPDR

Wijzelf vinden het vooral belangrijk om u als patiënt goede zorg te leveren. Dit kunnen wij enkel door u op regelmatige tijdsstippen op consultatie te zien (en niet enkel als u ziek bent). Patiënten die chronische (levenslange) medicatie nemen dienen dus op regelmatige basis op controle te komen.

Volgende beslissingen hebben wij als groepspraktijk genomen:

Wij zijn overtuigd dat we door deze beslissingen u als patiënt beter kunnen ondersteunen in de zorg voor uzelf. Hopend op jullie begrip.